U Rijeci u četvrtak zabilježen najtopliji dan godine, ponovno nestabilnije


Adrialog

Iako je ovo ljeto u usporedbu s proteklim ljetima dosta blago, to ne znači da su i temperature ispod prosjeka za doba godine. Zapravo temperature su u okviru prosjeka ili čak i iznad njega, ali nema ekstremnih vrijednosti.

Tako je u četvrtak u Rijeci izmjerena najviša dnevna temperatura od 32.3°C, što je najviše u ovoj godini. Već u petak, temperatura je bila niža, a ni u subotu se ta vrijednost neće doseći.

Ni protekli dani nisu ponudili stabilizaciju vremena, ali je bilo stabilnije. No, već u subotu s jugozapada je stigla nova izraženija količina vlažnog i nestabilnog zraka te prekinula razdoblje malo stabilnijeg vremena.

Na riječkom području većinom je palo do 5 mm kiše, samo lokalno i više od 10 mm. Na području Istre sjeveroistočno od Pazina došlo je do stvaranja vrlo snažnog olujnog oblaka, koji je donio izrazite grmljavinske nestabilnosti praćene tučom.

Pljuskova će stoga biti i tijekom subote, nedjelje i ponedjeljka, a pritom su moguća i jača grmljavinska nevremena.

Od utorka prema nekim pokazateljima moglo bi doći do prolaznog smirivanja, a krajem mjeseca ponovno bi se vratilo nestabilno vrijeme.

Sličan sadržaj