U Srbiji poplave odnijele 21 žrtvu, od sutra trodnevna žalost

Srbijanska vlada proglasila je trodnevnu žalost, od srijede do petka, u povodu katastrofalnih poplava koje su dosad odnijele 21 žrtvu.
U videoprilogu pogledajte najnoviji izvještaj s poplavljenih područja u Srbiji.

Obrazlužući prijedlog na sjednici vlade koju je izravno prenosila Radiotelevizija Srbije, premijer Aleksandar Vučić rekao je da je žrtava mnogo, ali da će ih sigurno biti i više kada se voda povuče.

Vlada će do kraja tjedna odlučiti i o ukidanju izvanredne situacije koja je prošlog tjedna proglašena za cijeli teritorij Srbije.

U Obrenovcu je dosad nađeno ukupno 14 žrtava, razina vodostaja u poplavljenom gradu je neznatno smanjena i potraga se nastavlja, ali taj broj nije konačan dok se voda u potpunosti ne povuče.

Po razmjerama katastrofe i materijalnoj šteti vidjet ćete da smo mi desetorostruko snažnije bili pogođeni od svih u regiji, a nadam se da se po žrtvama to neće vidjeti. To govori da smo uradili velik posao, rekao je srbijanski premijer.

U međuvremenu se voda iz rijeke Save izlila u nekoliko srijemskih sela, a u Jameni su preventivno evakuirane žene i djeca.

Prema posljednjim službenim podacima MUP-a Srbije, s područja ugroženih poplavama do utorka ujutro ukupno je evakuirano više od 30.870 osoba, od kojih samo s područja Obrenovca više od 13.600.

Najteža situacija je u Obrenovcu, Krupnju, Sremskoj Rači i Jameni, priopćio je MUP Srbije.

Izvor. hrt
Naslovna foto: EPA

Sličan sadržaj