U subotu navečer na riječkom području zabilježeno podrhtavanje tla o kojem nema službenih podataka

Lokacije s kojih se osjetilo podrhtavanje ili grmljavina

U subotu 11. svibnja, oko 21:15, na riječkom području osjetilo se podrhtavanje tla za koje ne postoje službena saznanja da se dogodilo.

Na različitim lokacijama različito se osjetilo, negdje samo kao grmljavina, a negdje kao jednostruki ili dvostruki jači udar, uglavnom na višim katovima zgrada.

Odmah po nastanku događaja na našoj facebook stranici pitali smo ljude jesu li potres osjetili i gdje. Tako je potres primjećen na većini riječkog područja, ali ne posvuda na istoku, ponegdje na Krku pa čak i u Trstu.

Seizmografi službeno nisu ništa izmjerili, odnosno seizmološke službe ni Hrvatske ni Slovenije nisu se oglasile o događaju. Tri minute kasnije dogodio se potres od 2 po Richteru u srednjoj Italiji, ali čak i da se vremena poklapaju, ta magnituda nije dovoljna da bi se potres osjetio kod nas.

Provjerili smo i arhivu grmljavinske aktivnosti za to razdoblje. Nema ničega što bi moglo ostaviti mogućnost da je uzrok događaju bila grmljavina, a i grmljavina ne stvara tako specifično i intenzivno podrhtavanje.

Što je uzrok spomenutog događaja, ostaje nepoznanica, a bude li kakvih naknadnih saznanja, naknadno ćemo pisati

Sličan sadržaj