U talijanskim, slovenskim i austrijskim Alpama pao obilniji snijeg

DVD južnog Tirola / Facebook

Iako se činilo da će to ove sezone biti teško, obzirom na sinoptičku situaciju, Alpe u Austriji, Italiji i Sloveniji dočekale su prvi obilniji snijeg ove sezone.

Prema dostupnim podacima, mjestimice je palo je i preko 70 cm snijega, zbog čega su nastali brojni problemi u prometu, a obzirom da je snijeg bio težak i mokar, prouzročio je u Austriji i nestašicu električne energije u 9.800 kućanstava. Snijeg je padao u pokrajinama Tirolu, Salzburgu, Štajerskoj i Koruškoj.

Schnee rutscht auf die Straße
ORF / Peter Matha

U talijanskoj pokrajini južni Tirol snijeg je rušio stabla koja su zatvarala prometnice, zbog čega su vatrogasci imali brojne intervencije.

DVD južnog Tirola / Facebook

Problema sa snijegom bilo je i na sjeveru Slovenije, ali ipak u manjoj mjeri nego u Italiji i Austriji.

Prema podacima stranice Bergfex, u Austriji je najviše snijega palo na glečeru Stubaital, i to 95 cm, dok je najviša izmjerena visina snijega bila 190 cm u Obergurglu.

Talijansku listu s najviše novog snijega predvodi Jochtal sa 100 cm, dok je lokacija s najviše snijega Klausberg sa 145 cm.

Kredarica je jedina lokacija u Sloveniji koja je dobila novi snijeg. Palo ga je 60 cm, čime je ukupna visina snježnog pokrivača porasla na 270 cm.

Kredarica zatrpana snijegom, meteo.si

Sličan sadržaj