U utorak u Rijeci zabilježen najhladniji dan godine, najhladnije jutro bilo u ponedjeljak

Kretanje temperature i ostalih parametara u Rijeci od 18. do 26. ožujka 2020. Ogimet.com

Zima je posvuda u Hrvatskoj pošla gotovo bez zime, a ni po čemu se ne razlikuje ni Rijeka.

Tek na samom početku kalendarske zime, na samom kraju 2019. godine dogodila su se dva hladnija dana, kada je srednja dnevna temperatura iznosila 2.7°C odnosno 3.4°C (29. i 30.12.).

I onda, kada je u siječnju i veljači trebalo najviše “stisnuti”, zima je prošla bez “ispaljenog metka”, sve do početka kalendarskog proljeća.

Vratila se iz otpisanih uz veliki povratak. I to kakav, temperature su potonule debelo ispod prosjeka za doba godine, a Delnice dobile više od pola metra snijega!

Višednevna olujna i orkanska bura brzo je vratila hladne dane na Kvarner, uz povremen slab snijeg nošen burom, a rezultat toga je najhladniji dan u Rijeci od početka godine. Prema podatku stranice Ogimet, bilo je to u utorak 24.3., kada je srednja dnevna temperatura u Rijeci iznosila tek 3.3°C, što je siječanjska vrijednost srednje dnevne temperature zraka.

Gledajući najhladnije jutro u ovoj godini, dogodilo se to dan ranije, u ponedjeljak 23.3. kada se živa u termometru spustila na vrijednost -0.2°C.

Gotovo pa su ta dva dana (23. i 24.3.) po svojim vrijednostima hladnija i od spomenutih prosinačkih dana (29. i 30.12.2019.).

Hladnom vremenom prolazno se bliži kraj, jer slijedi osjetno topliji vikend, a zatim bi početkom idućeg tjedna trebali dobiti novu frontu uz pad temperatura ispod prosjeka, a neki prognostički modeli ne isključuju ni snijeg na dijelu sjevernog Jadrana.

Sličan sadržaj