Udari vjetra i do 200 km/h: Uragan Odile obrušio se na Meksiko (VIDEO)


Uragan Odile stigao je u nedjelju navečer nad meksičko kopno, blizu turističkog grada Cabo San Lucasa, gdje deseci tisuća turista u svojim hotelima čekaju prolazak oluje, priopćile su u ponedjeljak nadležne službe.

Odile, “veoma opasan” uragan 4. skupine koji je oslabio i ušao u 3. skupinu na petostupanjskoj Saffir-Simpsonovoj ljestvici, zahvatio je Meksiko u ponedjeljak oko 6.45 sati po srednjoeuropskome vremenu s vjetrom od 205 km/h, izvijestio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

U Los Cabosu su zabilježeni jaki pljuskovi i valovi do 4 metra, a međunarodna zračna luka bila je zatvorena u nedjelju navečer.

Meksičke vlasti su objavile upozorenje uoči dolaska Odile ne bi li smanjile ljudske i materijalne gubitke.

Snaga uragana koji se kreće na sjeveroistok brzinom od 28 km/h primorao je vlasti da “tridesetak tisuća turista i 4000 Meksikanaca” prime u osamnaest hotela na tom području, rekao je Luis Felipe Puente, direktor meksičke civilne zaštite.

Juan Manuel Caballero, koordinator Nacionalnog meteorološkog zavoda u Meksiku nije isključio mogućnost “dolaska uragana u Kalifornijski zaljev”, zbog čega su meksičke pokrajine Sinaloa, Nayarit i Colima podigle stupanj sigurnosne pripravnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=wf4jQi4lABU

Izvor: Hina

Sličan sadržaj