Više od 80 posto Gorskog kotara opet ima struju

_MGS0413
Ekipe Hrvatske elektroprivrede (HEP) i danas cijeli dan rade na obnovi elektroenergetske mreže u Gorskome kotaru otklanjajući posljedice štete koju su nanijeli jak led i snijeg, a od sinoć struju ima 82 posto kupaca električne energije.

Od ukupno 16.154 kupca električne energije bez napona je njih 2.929 ili 18 posto, dok 2.050 kupaca (13 posto) dobiva električnu energiju iz velikih mrežnih agregata, priopćio je HEP.Monterske ekipe HEP-a jučer su završile posao na istočnom dijelu Gorskoga kotara, odnosno Grada Vrbovskog, na srednjem naponu, te je tako na cijelom području istočnog dijela Gorskoga kotara uspostavljena temeljna, srednje naponska mreža.

Danas i idućih dana nastavljaju se radovi na otklanjanju kvarova na niskonaponskoj mreži, navodi HEP.

Sve HEP-ove i danas nastavljaju raditi od jutra do večeri na obnovi elektroenergetske mreže svih naponskih razina, u onim dijelovima Gorskoga kotara gdje to još nije učinjeno, a nastavlja se i distribucija agregata manje snage za naselja s malim brojem stanovnika. Na terenu je više od 200 montera iz cijele Hrvatske sa svom potrebnom mehanizacijom.

Tekst: HINA
Foto: Stiven Knaus

Sličan sadržaj