Vodostaj u Čičkoj Poljani i dalje u porastu

Vodostaj-u-Cickoj-Poljani-i-dalje-u-porastu-trenutno-346-centimetara_ca_large
Razina vode u Čičkoj Poljani i dalje raste, a na sifonu Odra trenutno iznosi 346 centimetara, što je za 21 centimetar više nego prošle godine, priopćili su danas iz velikogoričke Gradske uprave.

Mještani tog naselja velikim su dijelom komunikacijski odsječeni te je organizirana podjela hrane, vode i ostalih potrepština. Za podjelu paketa velikogorički Stožer za zaštitu i spašavanje je zatražio dva vojna kamiona s vozačima, budući da je razina vode u naselju previsoka za vatrogasna vozila kojima raspolaže.

Na prometnici koja iz smjera Novog Čiča vodi u Čičku Poljanu vodeni preljevi su nasuti šljunkom i potrebnim materijalom te je na taj način omogućena normalna komunikacija osobnim vozilima do Stare škole.

Načelnik Stožera Stjepan Kos ističe kako je situacija ozbiljna, ali i upozorava da nema mjesta panici. Mještane Čičke Poljane zamolio je da se ponašaju u skladu s uputama, napominjući da vatrogasna društva i dalje dežuraju te podižu zečje nasipe ispred ugroženih kuća.

Do sada nije bilo organizirane evakuacije stanovništva. Ukoliko će biti potrebna, ističu u Stožeru, uz Osnovnu školu u susjednoj Vukovini osiguran je i smještaj u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži koji je stavio na raspolaganje svoje smještajne kapacitete.

Grad Velika Gorica i ovim putem moli sve zainteresirane donatore da svoje donacije ostvaruju isključivo putem velikogoričkog Crvenog križa i distribucijskog centra smještenog u Novom Čiču. (01/6221318; 098/247040), stoji u priopćenju.

Tekst: HINA
Foto: Cropix

Sličan sadržaj