Vruća nedjelja: U Senju 35°C, more u Crikvenici i Opatiji 24°C / Krajem tjedna osvježenje

Clipboard01

Nedjelja je bila najtopliji dan godine i demonstrirala nam kako izgleda pravo ljeto.

Živa u termometru u Senju se popela i do 35°C, u Šibeniku i Splitu izmjereno je 33°C, zadarski aerodrom izmjerio je 32°C. Najhladnija morska postaja bila je Palagruža, gdje temperatura nije prelazila 27°C. Razlog je razumljiv, otvoreno more koje ju okružuje.
Na kopnu je najviša dnevna temperatura bila 31°C, a nju su mjerile brojne lokacije poput Slavonskog Broda, Križevaca, Zagreba, Daruvara.
Toplo je bilo i na Zavižanu gdje je izmjereno 21°C.

Što se PGŽ tiče, nedjelja je bila najtoplija u Rabu i Omišlju, gdje je izmjereno 32°C, u Rijeci je bilo 31°C, a zanimljivo, gotovo pa bez veće razlike bilo je i u Gorskom kotaru, Parg je izmjerio 28°C.

Zbog naglog porasta temperatura zraka zatoplilo je i u moru. Opatija i Crikvenica tijekom nedjelje imale su izmjerena 24°C.

Prilično je brzo zatoplilo s visokim temperaturama koje su iznad prosjeka za doba godine, no i dalje su daleko od apsolutnih vrijednosti za lipanj. Nekako je najbliže rekordu Zavižan, a temperatura treba izjednačiti ili prijeći 24.4°C. Za Rijeku je rekord čini se nedostižan, jer se ne očekuje, unatoč vrućinama, da će temperatura u ovom tjednu doseći ili prijeći 36.7°C.

Vrućine se nastavljaju i idućih dana, a srijeda i četvrtak trebali bi biti najtopliji, ali uz porast vlage u zraku, tako da će biti i sparno. Temperatura u Hrvatskoj može prelaziti lokalno 35°C, dok se u PGŽ očekuju temperature uglavnom do 35°C.

Krajem tjedna, točnije već od petka, svježije zbog dolaska poremećaja sa sjeverozapada, zbog kojeg bi lokalno moglo biti i izraženijih grmljavinskih nevremena. Doći će do pada temperature zraka. Zapuhat će bura pa će i more osvježiti. Nestabilno i svježije bit će i tijekom subote i nedjelje.

Sličan sadržaj