Vruće i sparno, more u Krku 26°C | Za vikend još toplije, u nedjelju i nestabilnije

Četvrtak obilježava većinom sunčano te vrlo toplo i vruće vrijeme, a osjetu topline dodatno doprinosi i relativna vlažnost zraka, zbog čega je vrijeme i dosta sparno.

Prema podatku DHMZ-a od 14 sati, temperatura nigdje u PGŽ nije došla do 30°C, a zanimljivo, vrlo izjednačene s Kvarnerom, bile su i temperature u Gorskom kotaru, tako da je cijeli raspon temperatura za PGŽ u 14 sati iznosio od 25 do 29°C.

U Hrvatskoj su najtopliji u 14 sati bili gradovi iz Slavonije, a temperatua je išla i do 33°C. Svježijih 30- ak stupnjeva bilo je u Lici, no svejedno toplije od Kvarnera, pa i većeg dijela Jadrana, jer na većini postaja na Jadranu, temperatura također nije došla do 30°C.

S nizom vrlo toplih i vrućih dana i more se zagrijalo pa je njegova temperatura na nekim lokacijama i osjetnije porasla. Tako je u Krku u četvrtak u 14 sati izmjerena temperatura mora od 26°C, što je osjetno iznad prosjeka. U Crikvenici i Rabu izmjereno je 25°C, Malinskoj i Malom Lošinju 24°C.
Temperatura mora u Rijeci 12. lipnja bila je 21°C (satelitsko mjerenje).

S približavanjem vikenda rast će i temperatura zraka, a može dosegnuti i osjetno preko 30°C u PGŽ, osobito u subotu i nedjelju.
U nedjelju će rasti mogućnost i za grmljavinske nestabilnosti pa i jača grmljavinska nevremena.

Temperatura u subotu u 14 sati, model WRF, IstraMet

Sličan sadržaj