VRUĆINA U ENGLESKOJ OVOG VIKENDA


Naš dio Europe i dalje je pošteđen novog vala vrućina, a tijekom ovog srpnja gotovo da smo i zaboravili što su to temperature preko 30°C. Viijesti o vrućini stižu iz Velike Britanije, posebno Engleske gdje se ovog vikenda očekuju temperature i preko 30°C.
U Londonu se tako tijekom današnjeg dana temperatura može popeti i do 31°C, čime bi to bila najviša dnevna temperatura još od prošlog kolovoza. U Birminghamu, drugom najmnogoljudnijem Engleskom gradu, temperatura bi mogla doći do 30°C, što bi bila naviša temperatura od kolovoza 2011.
Pogled na satelitsu snimku koju smo priložili pokazuje vedro nebo na području Ujedinjenog Kraljevstva čime se stječu uvjeti za veuć vikend.
Ova vrućina ipak je neusporediva sa valom vrućina iz 1996. godine kada je 6 dana za redom u Londonu mjerena najviša dnevna temperatura preko 32°C, a najtoplijeg dana izmjereno je 36°C.
Proječna najviša dnevna temperatura za sredinu srpnja u Londonu iznosi oko 21°C, a u idućem tjednu iako neće biti vrućine, temperature će biti ipak iznadprosječne, oko 27°C.
Neka mjesta u unutrašnjosti Engleske, ovog vikenda mogu doseći temperaturu od oko 32°C, što je za njihove pojmove velika vrućina.

Sličan sadržaj