Prolazni pljuskovi donijeli osvježenje Gorskom kotaru i unutrašnjosti, na Jadranu vrućine do sredine idućeg tjedna

U noći sa subote na nedjelju te u nedjelju ujutro, posebno na sjeveru i istoku Gorskog kotara bilo je prolaznih pljuskova s kojima je temperatura u usporedbi sa subotom osjetnije pala.
Prema podatku s mreže Pljusak lokalno je palo do 5 mm oborine, no zato je pad temperature osjetniji. Primjerice, na automatskoj postaji u Delnicama temperatura se spustila za 7 °C, s 32 °C na 25 °C, u Ravnoj Gori s 34 °C na 26 °C.

Kretanje temperature na automatskoj postaji u Delnicama. Izvor: pljusak.com

Osvježenje i pljuskovi stigli su i u unutrašnjost zemlje, a Zagreb je dobio i 9 mm kiše. Prema podatku DHMZ-a od nedjelje u 14 sati, na većini postaja u unutrašnjosti zemlje temperatura nije viša od 30 °C, a jučer se mjerilo i do 39 °C (Gradište, Zagreb).

Zato je na Jadranu bez veće promjene. U Krku i Rijeci je prema podatku DHMZ-a od 14 sati 36 °C, u Malom Lošinju je 35 °C, Opatija i Rab su na 34 °C, u Kukuljanovu je 33 °C, u Bakru i Crikvenici 32 °C, a najtopliji u Hrvatskoj je Knin s 37 °C.

Do sredine idućeg tjedna nastavlja se vruće i vrlo vruće vrijeme, a onda bi s prolaskom oslabljene fronte trebalo doći do osvježenja i na Jadranu.

Tršće u nedjelju ujutro. Video: Diana Zbasnik

Sličan sadržaj