Zagreb se još uvijek trese, od posljedica jučerašnjih potresa ozlijeđeno 27 osoba

Zagreb se i u noći na ponedjeljak tresao. Potvrđuje to i najnoviji izvještaji geofizičkog odsjeka PMF-a, koji kažu:

Noćas, 23. ožujka 2020. godine u 03 sata i 00 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su najjači naknadni potres tijekom noći. Radi se o umjerenom potresu u epicentralnom području jučerašnjeg snažnog potresa, kod Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se se osjetio u Zagrebu i okolici.

Danas, 23. ožujka 2020. godine u 11 sati i 12 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Gfz.hr

Posljedica je to jučerašnja dva jaka potresa koji su u gradu počinili znatniju materijalnu štetu. Ozlijeđeno je 27 osoba, od kojih 18 teže.

Ovakva naknadna podrhtavanja su normalna nakon jakih potresa jer trebaju proteći tjedni, a nekad i mjeseci da se tlo potpuno smiri. Ono što je najvažnije je da se jučerašnji potresi nisu ponovili.

Sličan sadržaj