Zastrašujuće posljedice koje bi mogle doći za naših života (VIDEO)

klima shutter

YouTube kanal The SciShow objavio je namjerno dramatičan, ali ujedno i zabavan video o posljedicama globalnog zatopljenja koje bi se mogle dogoditi u relativno skoroj budućnosti, pa i za naših života.

Video je objavljen još 2012, no na žalost je i dalje aktualan, a s obzirom na nedavnu objavu kako su ove godine svibanj i lipanj globalno bili najtopliji od kada je započeto mjerenje 1880. godine, ne škodi još jednom podsjetiti na to što nas čeka. Podsjetimo, hrvatski meteorolozi također su najavili “sve čudnija zbivanja s klimom” jer je Zemlja definitivno ušli u zatopljenje, “a u toplijem okolišu moguće je očekivati dinamičnije procese i veće razlike nego u hladijemu, gdje su svi procesi usporeni”.

Kako prenosi portal I Fucking Love Science, riječ je o nekim od najgorih scenarija koji su, međutim, itekako mogući ako se klimatske promjene nastave odvijati na način na koje su počele, odnosno ako se ne dogovori zajednički globalni napor da se takva (sumorna) budućnost spriječi.

Većinom je riječ o posljedicama koje već vidimo oko sebe, sušama, poplavama, rastu razine mora, topljenju ledenjaka, povećanju kiselosti oceana i izumiranju mnogobrojnih životinjskih i biljnih vrsta.

Ukratko, da citiramo riječi voditelja: “Sve je mrtvo i cijela Zemlja smrdi poput 20 milijardi trulih jaja”.

VIDEO:

Izvor: danas.net.hr
Foto: Shutterstock

Sličan sadržaj