Zbog bure i koronavirusa brojne zabrane i ograničenja na prometnicama

Sv. Juraj, foto: Damir Miškulin

Zbog bure i koronavirusa HAK je objavio cijeli niz zabrana i ograničenja u prometu.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sav promet, zbog bure. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina.Za sav promet zatvoreni su čvorovi Ravna Gora, Oštrovica i Vrata, izlazi s autoceste A6 Rijeka-Zagreb prema Fužinama, Krku i Crikvenici radi evidencije dolazaka korisnika ceste u Primorsko-goransku županiju iz ostalih dijelova RH (mjere opreza vezano uz korona virus). Promet se preusmjerava na NP Kikovica.

Dionica državne ceste DC3 čvor Lučice – čvor Kikovica, prema Rijeci, zatvorena je za sav promet radi provođenja kontrole prometa na čvoru Kikovica.

Samo za osobna vozila otvoreni su:

  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene,
  • Paški most,
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između između Bakra i Senja, na brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) te na lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabranjen je promet još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).
Mokri su i skliski kolnici mjestimice u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Bura se neće tako brzo smiriti, očekuje se dodatno jačanje, a za koronavirus vrijede odluke koje je donio Stožer civilne zaštite RH.

Sličan sadržaj