Zbog bure zabrane i ograničenja na Jadranskoj magistrali, mokri kolnici u u Hrvatskoj, magla u Lici i na A1

images

Prema HAK-ovom izvještaju od 11h, zbog bure, na dionicama Jadranske magistrale (D8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Sveta Marija Magdalena promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u sjevernoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici, a ima je i na autocesti A1 između čvorova Gospić i Sveti Rok.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta otkazana je trajektna linija Split-Vela Luka, s polaskom u 10,30. Još jednom podjstnik vozačima da se do nedjelje vozi s obavezom uključenih dnevnih ili kratkih svjetala, tj. dok traje zimsko računanje vremena.

Od 15. studenog do 15. travnja, prema odluci Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (Narodne novine br. 145/13), određuje se obvezna uporaba zimske opreme (četiri zimske gume M+S ili četiri ljetne gume s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače) na zimskim dionicama javnih cesta u RH.

Smirivanje bure očekuje se na Kvarneru tijekom petka, ali će se proširiti na ostatak obale. Od petka poslijepodne smirivanje vremena u Hrvatskoj i sve toplije vrijeme.

Sličan sadržaj