Zima u Australiji | Viktorijanske Alpe pod snijegom

Cyclone of Rhodes, Chris Hocking

Prvi značajni snijeg ove sezone prekrio je više predjele Viktorije i južnog Novog južnog Walesa tijekom nedjelje i ponedjeljka.


Više od 30 cm snijega palo je u dijelovima Viktorijanskih Alpa, donoseći užitak skijašima i snowboarderima budući je sezona počela rano. Visina snijega u utorak iznosila je 40 cm na skijalištima Perisher i Hotham.

Još jedan udar hladnog zraka tijekom srijede bit će popraćen izraženijim snijegom, donoseći dodatnih 20-40 cm snijega regiji.


Teški snijeg rezultirao je spašavanjem osam osoba nakon što je više vozila bilo zaglavljeno u Nacionalnom parku Alpine u blizini planine Hotham, navodi ABC News.

Kako hladan zrak nastavlja strujati preko jugoistočne Australije, snijeg će u srijedu padati i na visini od samo 600 metara.


Niže nadmorske visine i dalje će biti izložene riziku od nepovoljnih vremenskih uvjeta, pa će pljuskovi i lokalna grmljavinska nevremena dominirati na većem dijelu Viktorije i južnog Novog Južnog Walesa.
Od petka i tijekom vikenda temperature zraka će se popeti bliže normalnim vrijednostima, s dnevnim temperaturama od 14-16 °C.


Sličan sadržaj