Accuweather izdao sezonsku prognozu za zimu u Europi

650x366_10091538_2015-europe-winter-highlights(1)
Meteorolozi poznate firme Accuweather izdali su sezonsku prognozu za Europu.

Prema njihovim izračunima snažne oluje mogu se očekivati od sjevera Španjolske,preko središnje Francuske i Alpa, pa sve do istoka Europe.
Područje sjeverne Francuske i Engleske mogu očekivati nešto blažu zimu.

Iako će zima biti nešto blaža, područje Velike Britanije, Irske i sjeverozapad Europe, mogu biti pogođeni snažnim vjetrovima zbog ciklona sa Atlantika, čije se djelovanje očekuje od prosinca.

Skandinaviju očekuje ekstremna hladnoća, koja bi se trebala spustiti prema jugu Europe, pri čemu bi više snijega i hladnoće mogli osjetiti u Hrvatskoj i nama susjednim zemljama.

U prvoj polovici zime hladan zrak će se zadržavati nad Skandinavijom, dok meteorolozi predviđaju da bi se u drugoj polovici mogao spustiti do Danske, Njemačke, Poljske i Bjelorusije.

Broj dana sa snijegom na tlu u nekim gradovima.

Blažu zimu, uz temperature iznad prosjeka previđaju se diljem Portugala, juga Španjolske, Italije, te diljem Balkanskog poluotoka.
Topao zrak u kombinaciji vlage iz Sredozemnog mora, dovesti će do jačih grmljavinskih nevremena, praćnih obilnom kišom, tučom i snažnim vjetrovima.
Meteorolozi na kraju dodaju da su jača nevremena moguća i na jugu Balkana, zbog dugotrajnog razdoblja visokih temperatura zraka.

Sličan sadržaj