AUSTRALIJA: BORBA S POŽARIMA SE NASTAVLJA / OD POSLJEDICA UMRLA NAJMANJE JEDNA OSOBA


I dalje traje bespoštedna borba australskih vatrogasaca s mnogobrojnim požarima u zemlji, a svakog dana nastane na desetke novih. Zbog posljedica požara, umrla je najmanje jedna osoba.

Iznimno visoke temperature i jak vjetar pospješuju njihovo nastajanje i daljnje širenje, a ugrožena je i okolica Sydneya.
Više od 60 požara gori na području Novog Južnog Walesa. Vatrogasci se bore obraniti zapadno predgrađe Sydneya, australskog najvećeg grada. Iako su tijekom srijede uspjeli požar staviti pod kontrolu, prijetnja i dalje postoji.
Tijekom srijede zbog vjetra požar se prostirao u duljini od čak 1600 km. U srijedu navečer palo je i malo kiše, što je dodatno pomoglo gasiteljima.

Ovo je samo jedan od požara u Australiji, a sve požare ukupno gasi preko 1500 gasitelja. Vrijeme neće biti naklonjeno niti tijekom četvrtka. I dalje je vruće i vjetrovito te se požari šire jako brzo.

Unatoč činjenici da je proljeće skoro pa tek počelo na južnoj hemisferi, pomalo straši činjenica što će se tek onda događati ljeti, ako već sada traje borba s vrućinama i požarima.

http://www.youtube.com/watch?v=U0olW3TwdDs

Sličan sadržaj