Bura i snijeg stvaraju probleme u prometu u BiH


Snažan vjetar i snijeg stvaraju probleme na većem broju cesta u zapadnome dijelu Bosne i Hercegovine, a zbog većih nanosa snijega ne prometuje se na nekoliko prometnica, izvijestili su u ponedjeljak iz Bosanskohercegovačkog auto moto kuba (BIHAMK).

Zbog snježnih nanosa potpuno je obustavljen promet na regionalnoj cesti između Rame i Tomislavgrada te između mjesta Mihalji i parka prirode Blidinje. Promet se preusmjerava drugim pravcima, navodi se u obavijesti o stanju na cestama u BiH.

Zbog snijega koji intezivno pada, otežano je prometovanje u većem dijelu zemlje, a najteže je u zapadnim područjima. Posebno se upozorava na dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila s prikolicom i tegljače obvezna uporaba lanaca. Iz BIHAMK-a navode putne pravce Ripač-Bosanski Petrovac-Lanište, Kupres-Šuica-Livno, Glamoč-Mlinište, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i Nišići-Olovo-Karaula-Kladanj.

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Bugojna, Makljena, Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Izvor: HINA
Naslovna foto: FAH

Sličan sadržaj