Bura usporava promet na Jadranskoj magistrali, snijeg u Lici

radar

Fronta je u noći s ponedjeljka na utorak i tijekom utorka doslovno donijela zimu Hrvatskoj i susjednim zemljama i po svome prolasku nastavila utjecati na vrijeme. Planine Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore dobile su lokalno i obilniji snijeg, a i danas internet obilaze fotografije snježnog Sarajeva, jer se i danas nastavilo nestabilno vrijeme.

Niti u Hrvatskoj se vrijeme nije stabiliziralo, posvuda ima oblaka, a lokalno u unutrašnjosti i Lici i oborina. U unutrašnjosti slaba kiša, a u Lici snijeg koji otežava promet na autocesti A1 između čvorova Otočac i Gospić te još ponegdje na lokalnim cestama.

Bura je još vrlo aktivna. Samo za osobna vozila otvorene su:
– autocesta A1 između čvorova Svetoga Roka i Maslenice (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-D50 i D27),
– autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovice i Delnica (obilazak ostalih vozila je državnom cestom D3) i
– dionica Jadranske magistrale (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene.

Na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. I II. skupina vozila).
U prekidu su:
– trajektne linije Sumartin-Makarska,
– katamaranske Novalja-Rab-Rijeka i Vis-Split-Vis.

Bura će tijekom petka oslabiti, ali se vrijeme za blagdanski vikend neće stabilizirati. Bit će manje vjetrovito, ali i dalje promjenjivo oblačno uz mogućnost povremenih oborina. Bez vjetra će biti malo toplije nego proteklih dana.

Sarajevo danas, foto: Hayat TV

Sličan sadržaj