Hoće li nas “Asteroid 2003 QQ47” 21. ožujka (napokon) smaknuti?

asteroid_zoom22

Iz godine u godinu ponavlja se ista priča. Ljudi željni senzacije i popularnosti lansiraju u svijet vijest o XY datumu kada će Zemljani napokon biti lišeni života zbog udara divovskog asteroida u njihov dom. Vijest u trenu zahvaljujući tehnologiji i medijima obiđe svijet i svi prihvate neutemeljenu priču kao gotovu stvar i počne odbrojavanje.
Vjerovali ili ne, postoje čak i stranice na kojima možete uživo pratiti odbrojavanje pa je na jednoj takvoj Amerikancima preostalo još točno 21 sat i 45 minuta života.

Vratimo se iz priče o nebulozama u zbilju. Sa Zemlje ćemo u iduća dva dana moći vidjeti dva asteroida.
Danas će se tijekom dana moći vdjeti veliki asteroid 163 Erigone, čija je površina veličine Rhode Islanda u New Yorku ili brojkama 72 km. Bit će 22. najsjajniji objekt na nebu.

Nakon njega stiže “zvijezda”. Asteroid 2003 QQ47 pojavit će se na nebu 21. ožujka. Ono što svi hrvatski mediji krivo prenose, vjerojatno krivo prepisujući jedni od drugih, eventualni udar na Zemlju bio bi snage udara 20 milijuna atomskih bombi bačenih na Hiroshimu, a ne 20 atomskih bombi, kako se krivo prenosi.
No, šanse za to su 1:909.000.
Vjerojatnije je da će navedeni asteroid pored Zemlje proći na sigurnoj udaljenosti, čak i većoj nego što je udaljenost Zemlje od Mjeseca, a “teoretičari smaka svijeta” morat će pričekati na neko novo odbrojavanje.

Spomenute događaje uživo možete pratiti na sljedećoj POVEZNICI.

Sličan sadržaj