IZA MEKSIKA DVA TROPSKA SUSTAVA, NA POMOLU I TREĆI / SUPERTAJFUN USAGI PRIJETNJA HONG KONGU

Meksiko kraktotrajno može odahnuti, jer se napokon i Manuel raspao, ali nakon uragana Ingrid, čini se da Meksički zaljev krije novu nevolju Meksiku i dijelu SAD-a. Očekuje se formiranje novog tropskog sustava kod poluotoka Yucatan.
Podsjećamo, do sada je u naletu dva tropska sustava, uragana Ingrid s Atlantika i Manuela s Pacifika život u Meksiku izgubilo preko 100 osoba.

Nažalost, priču o ljudskim gubitcima nastavit ćemo i činjenicom da se zapadni Pacifik s Usagijem opasno zagrijao. Trenutno je Usagi supertajfun stalne brzine vjetra od sablasnih 250 km/h. Nakratko je bio i tajfun 5. kategorije s vjetrom od 260 km/h, ali je ipak došlo do manjeg slabljenja.
Već je sada sigurno da su nove ljudske žrtve neizbježne, a može ih biti i na sjeveru Filipina, jugu Tajvana, Hong Kongu i Kini. Na satelitskoj snimci koju smo postavili na naslovnici jasno se vidi da je tajfun rubom zahvatio dobar dio Filipina, donoseći obilnu kišu
Tajfun će direktno udariti tek na glavno kopno Azije, dakle u Hong Kongu ili Kini, a centrom će proći između Filipina i Tajvana.

Nedavno je na televiziji bila emisija upravo o tome što bi se dogodilo da jedan tajfun prođe tom putanjom i završi u Kini. Čini se da ćemo vrlo brzo doznati odgovor. Pred njima su zasigurno teški dani. O ovome ćemo sigurno još pisati jer nevolje tek počinju.

Sličan sadržaj