JOŠ O CIKLONI: OBILNA KIŠA PADALA I U SLAVONIJI I DALMACIJI, GRMLJAVINSKO NEVRIJEME U DUBROVNIKU

Utjecaj ciklone od vikenda je za nama. U nedjelju se kiša ispadala na riječkom području, a obilnih oborina bilo je i lokalno po unutrašnjosti, dok je ponedjeljak donio premještanje meteorološke akcije na jug i istok Hrvatske.

Ujutro je kiša padala u Dalmaciji, a u poslijepodnevnim satima kiša je padala u unutrašnjosti, a posebno ističemo Slavoniju. Palo je lokalno i do 70 mm kiše u Dalmaciji, a na istoku zemlje i preko 50 mm.
Iako je glavnina oborina u Dalmaciji bila ujutro uz pojavu lokalno obilnijih oborina, krajnjem jugu nova oborinska tura došla je u večernjim satima pa je u Dubrovniku uz intenzivno grmljavinsko nevrijeme palo 45 mm kiše.

Ciklona i fronta snizile su i temperaturu, Zavižan je mjerio samo 1°C, a hladno je bilo i u drugim planinskim i gorskim predjelima, dok je po običaju najtoplije bilo u Dalmaciji i to srednjodalmatinskim otocima, gdje je mjereno i do 25°C.

Idućih dana niže temperature, a posebno u periodu od četvrtka do nedjelje. Zahlađenje će dovesti i do prvih minusa ove godine, a izgledni su i mrazevi.

O zahlađenju u PGŽ pišemo danas ili sutra.

Naslovna fotografija
Konavle, foto: Boris Bašić

Sličan sadržaj