Malo zime početkom travnja

U prvom dijelu petka na vrijeme je djelovao frontalni poremećaj koji je donio kišu, a većinom iznad 1000 metara u gorju i malo snijega.

Prema podatku o količini oborina do 8 sati, koji je objavio DHMZ, na području PGŽ palo je u Pargu i Malom Lošinju, po 26 mm, slijede Crikvenica s 23, Rijeka s 22, Rab s 21, Kukuljanovo s 20 mm itd.

Slične su brojke i na automatskim postajama na mreži Pljusak. Prema ovom izvoru, do 15 sati 40 mm kiše dobile su Vele Mune podno Ćićarije, 32 mm Poljane, Bakarac i Crikvenica 29, Mali Lošinj 28, Cernik i Platak 27, postaje na Susku te Cres 26, Brešca, Njivice, Grižane i Jadranovo 25, Rujevica 21 mm.

Rijeka, Dean Birtić


Od ostalih krajeva Hrvatske do 8 sati prema DHMZ-u, najviše kiše palo je na dubrovačkom i zadarskom aerodromu 47 i 43 mm te u Makarskoj 41 mm.
Prema podatku s Pljusak mreže, unutrašnjost Hrvatske dobila je manje od 17 mm kiše do 15 sati, Lika i do 60 mm, u Gorskom kotaru do 30 mm, dok je na Jadranu najviše kiše palo na jugu Hrvatske, i do 100 mm, u Istri upola manje, najviša vrijednost bila je oko 50 mm.

S prolaskom fronte i temperatura je pala pa je u višem gorju oborina iz kiše prešla u snijeg.

Temperature su pale i na obali pa je u 14 sati u Rijeci izmjereno 10, Rabu i Malom Lošinju 13°C, dok je najhladnije bilo u Gorskom kotaru (Crni Lug i Parg 5°C, Delnice 9°C).

S odmicanjem fronte i vrijeme se smirilo pa i oborine većinom izostaju na području PGŽ ili su slabijeg intenziteta. Tijekom subote očekuje se i više sunca dok će od nedjelje ponovno biti nestabilnije.

Sličan sadržaj