Na Jankomiru požar pod kontrolom

Na-Jankomiru-i-dalje-gori-ali-se-pozar-ne-moze-siriti_ca_large

Požar u skladištu tvrtke C.I.O.S. na zagrebačkom Jankomiru i dalje je aktivan, no pod kontrolom je, osiguran sa svih strana i ne može se širiti, doznaje se večeras u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba.

Požar gasi 120 profesionalnih vatrogasaca i 50-ak članova dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Na terenu je i 40-ak vatrogasnih vozila, no u JVP-u procjenjuju da bi gašenje požara moglo još potrajati.

Kiša koja trenutačno pada u Zagrebu nije pomogla u gašenju, kao ni MORH-ov helikopter, kažu u JVP-u, jer se takav požar prvenstveno gasi pijeskom i šljunkom.

Navode i da od profesionalnih vatrogasaca nitko nije ozlijeđen, no po dojavama, jedan od pripadnika DVD-a pri gašenju požara lakše je ozlijedio oko.

U zagrebačkom gradskom Uredu za upravljanje u hitnim situacijama očekuju da bi požar mogao biti ugašen do jutra.

Navode da je udio dušičnog oksida, ugljičnog monoksida, sumpornog dioksida, ozona i lebdećih čestica unutar dozvoljenog raspona, a vrijednosti uzorkovanog izgorenog materijala i uzoraka zraka s požarišta bit će poznate sutra ujutro.

Građane i dalje upozoravaju da se ne izlažu dimu koji se širi s požarišta, da ostaju u zatvorenome te zatvore prozore i vrata.

U Zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba kažu da do sada nitko od građana nije zbog požara zatražio pomoć u ambulantama Hitne. Njihove ekipe na mjestu su događaja, spremne pružiti pomoć vatrogascima, no u Zavodu ne raspolažu trenutačno nikakvim podacima o intervencijama.

Službene informacije bit će dostupne nakon što požar bude ugašen, kažu u Hitnoj.

Tekst: HINA
Foto: David Pongračić/CROPIX

Sličan sadržaj