Nove zimske nevolje u dijelovima Kanade

thumb

Čini se kako se ove godine priroda grubo igra s Kanađanima. Nakon što ih je “pomazila” s prizvukom proljeća tijekom utorka, gdje se temperatura penjala lokalno i do 10°C, danas opet zimska slika.

Nova snježna oluja je u tijeku, izdana su brojna upozorenja na području pokrajina Ontario i Quebec, a na posebnom je udaru i atlantski dio Kanade.

U Ontariju, snježna oluja započela je u srijedu ujutro, a u kratkom vremenu formirao se tanji snježni pokrivač. Snijeg i jak vjetar nastavili su se i do večeri pa je bez struje ostalo oko 6 tisuća potrošača na jugu pokrajine.
Snježna upozorenja izdana su za istok i jugozapad Ontarija i područje Nijagare. Očekuje se i do 30 cm novog snijega, a u gradovima Toronto i Ottawa može ga pasti do 15 cm. Sve to uz vjetar čiji udari mogu dosegnuti i 80 km/h.
U Torontu je izdano upozorenje na veliku hladnoću, jer se temperatura noću može spustiti i do -15°C, a osjet hladnoće i do -26°C.
Za vikend će temperature rasti.

Kiša, kiša koja se ledi, jak snijeg i snažan vjetar obilježje je vremena u pokrajinama atlantskog dijela Kanade. Sustav koji je tijekom srijede donio zimske nevolje dijelovima Ontarija i Quebeca, danas je na snazi u kanadskom primorju. Tijekom četvrtka dodatno će ojačati, sjeverni dijelovi dobivaju snijeg i kišu koja se ledi, a južni samo kišu.
Upozorenja su izdana za dijelove Nove Scotije, uključujući i Halifax, gdje može pasti i do 40 mm ledene kiše. Sjevernije i do 25 cm snijega.
Newfoundland će uglavnom biti pošteđen snježnih nevolja, ali zato može pasti obilnija kiša.

Sličan sadržaj