Obilna kiša na riječkom području dovela do porasta Rječine / U Martinovu Selu prolazno bile proglašene i izvanredne mjere obrane od poplava

Obilne oborine koje su na riječkom području pale tijekom petka i dijela subote, dovele su do značajnog porasta rijeke Rječine koja je u centru grada vrlo nabujala. Pogled na vodostaje potvrđuje zašto je tome tako.

Rječina u sustavu Hrvatskih voda ima 3 mjerne postaje.

Martinovo Selo: 18.01. u ponoć na snazi su bile izvanredne mjere obrane od poplava i to je ujedno najviši zabilježeni vodostaj na toj mjernoj postaji. U subotu u 22h nakon pada vodostaja ispod 80 cm prestale su i redovne mjere obrane od poplava. Trenutno, prema podatku od ponoći vodostaj iznosi 78 cm.
Graf:

Brana Valići druga je mjerna postaja Rječine, ali i najuzvodnija. Vodostaj u ponoć iznosio je preko 22 metra i u porastu je.

Kod bivše Tvornice papira, u Ružićevoj ulici u Rijeci, nalazi se treća mjerna postaja i na njoj je u protekla 24h Rječina bila najviša s vodostajem od 301 cm koji je zabilježen u subotu u 13 i 14h. U ponoć je izmjeren 251 cm i vodostaj je u opadanju. Redovne mjere provode se na vodostaju od 350 cm, a izvanredne na 400 cm.

Graf: voda.hr

Sličan sadržaj