Pet jeftinih načina za nositi se s ljetnim vrućinama

sunce29_0

Ljeto neumitno stiže. Pogled na prognoze za idući tjedan govori da će temperatura na našem području lakoćom preko 30°C. Na red dolaze ljubitelji ljeta, ali treba biti oprezan, vrućine kriju mnoge opasnosti, a u takvim vrućim danima svima je cilj dobro se rashladiti.

Jeste li znali da to možete ne stavljajući glavu u hladnjak i ne stavljajući temperaturu rashladnog uređaja na 18°C?

Možda će zvučati suludo, ali konzumirajte začinjenu hranu, jer će ona hladiti vaše tijelo. Unoseći začinjenu hranu znojite se i time se rashlađujete. OK, možda to nije neki najmirisniji način, ali tko je mirisan ljeti, ako se ne tušira svako malo? Kombinacija ustajalog zraka i parfema nije baš najsretnije riješenje, primjerice u autobusu, ako tome dodamo još svježu srdelu s tržnice, evo kombinacije za neki novi parfem.

Drugi način je da rješenje potražite u hladnjaku, ali ne s glavom unutra, nego jednostavno sve proizvode što imate tipa kreme, losioni, toneri, pa čak i parfemi, puno bolji efekt na vaše osvježenje imaju ako se drže u hladnjaku (frižideru).

Rashladite svoj puls. To možete na način da smočite odjeću i stavite u led i onda dobijete savršeni ledeni šok za svoj organizam, koji uopće nije štetan, jer u njemu ne sudjeluje cijelo tijelo, već samo dio ruke (odjeću omotate oko ruke).
Drugo rješenje je da na svoje zglobove pustite hladnu vodu oko 30 sekundi. Odmah ćete osjetiti olakšanje.

Pijte puno. Ne, ne, ne, ovo nije poziv za nalijevanje “do daske”, uostalom i Obi baš ne bi bio sretan da vas vidi kako pijete na javnom mjestu, jer je to sada zabranjeno. A znamo svi jako dobro da svi volimo raditi baš ono što se ne smije.
Pijte puno tekućine, prvenstveno vode. Izbjegavajte sokove, gazirana pića i unošenje previše kofeina, jer će vam od toga samo biti još više vruće i bit ćete žedni.

Na kraju, nemaju svi novca za klima uređaj, za kojeg kažu da i nije baš zdrav. Ali nek nam se javi onaj koji zna što je danas zdravo?
OK, nemate klimu, ali imate običan ventilator. Napravite ledenu kuglu (može i od popularnog sladoleda u loptici), izbušite rupice na loptici i upalite ventilator. Do vas će stići hladan vjetar, bolji od bilo kakvog klima uređaja.

Ljeto stiže, jednostavno uživajte, ali s oprezom!

Sličan sadržaj