Plimni val na Korčuli, nevrijeme u Istri, neverini na Kvarneru, u Gorskom kotaru i do 70 mm kiše

Velu Luku na otoku Korčuli danas je pogodio plimni val, koji se počeo dizati rano jutros i trajao je gotovo tri sata, no srećom bez ljudskih žrtava, dok je nekoliko brodica oštećeno. Valovi su prema izjavama očevidaca bili visoki do metar i pol.

Jutros je glavnina zbivanja, vezana uz ovu promjenu bila orijentirana na sjeverni Jadran. Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo je dijelove Istre, a na području Umaga, koji je oko 11h ostao bez struje, palo je i do 40 mm kiše.

Kvarner je također bio zahvaćen grmljavinskim nestabilnostima, a do sada (15.20h) na riječkom području palo je i do 30 mm kiše. Izmjenjuju se kišna razdoblja, jer oborine dolaze u naletima, a čak je bilo i prolazne vedrine.
Još je više kiše palo na području Gorskog kotara. Posebno je intenzivno bilo u Velikoj Lešnici kod Broda na Kupi, gdje je na istoimenoj automatskoj postaji palo blizu 70 mm kiše, a sva je oborina pala od 9.30 do 15h.

U nastavku dana vrlo slično vrijeme, a na naslovnoj animaciji radara možemo vidjeti da nove oborine tek dolaze sa zapada.

Sličan sadržaj