Ponedjeljak u znaku ciklone, lokalno pala i obilnija količina kiše

učka
Ponedjeljak je u cijeloj zemlji protekao u znaku oblačnog i kišovitog vremena.

Posljednja u nizu ciklona donijela je sa sobom i lokalno obilniju kišu. Prema podacima DHMZ-a najviše kiše je palo u Kninu, 53 mm, te u Šibeniku, gdje je izmjerena 41 litra.

Obilna kiša zabilježena je i u unutrašnjosti zemlje. Najviše je palo u Varaždinu, 42 mm. Ostatak unutrašnjosti je zabilježio do 30 mm.

Najmanje kiše je zabilježeno na krajnjem jugu Hrvatske.

Dosta kiše bilo je u Istri, pogotovo u njenoj unutrašnjosti. Najviše je palo u Pazinu, 35 mm, te u Umagu, 30 mm.

Što se tiče sjevernog Jadrana, do 8h u Bakru palo isto toliko litara kiše po četvornom metru. U Malom Lošinju palo je 10 mm kiše, Pargu i Rabu 9 mm, Kukuljanovu, Crnom Lugu i Delnicama 7 mm, u Krku i Rijeci 6 mm, dok je najmanje dobio riječki aerodrom, tek 2 mm kiše.

Ipak tijekom dana je bilo još malo kiše, osobito potkraj dana kada je bilo i kratkotrajnih jačih pljuskova na dijelu područja, pa je ukupna količina kiše za ponedjeljak malo i porasla.
U Gorskom kotaru najviše je izmjereno u Crnom Lugu, 19 mm, slijede Delnice sa 18 mm, Parg-Čabar 14.9 mm.

U primorju i na Kvarneru najviše je palo na riječkom aerodromu, 19.5 mm, zatim Rijeka 12.4 mm, Kukuljanovo 11 mm, Rab 5.5 mm.

Zbog naoblake i kiše, najviše dnevne temperature na Jadranu nisu rasle više od 21, a u unutrašnjosti zemlje su se kretale od 10 do 14°C.

Sličan sadržaj