Potres u Mljetskom kanalu

potres

U subotu, 12. studenog 2016. godine u 13 sati i 25 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom u Mljetskom kanalu 5 km sjeverno od Polače. Magnituda potresa iznosila je 3.2 prema Richteru. Intenzitet potresa kojim se potres mogao najjače osjetiti bio je IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres nije mogao prouzročiti materijalne štete.

Tri dana ranije, 9. studenog 2016. godine u 16 sati i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom kod Bileće na graničnom području između Bosne i Hercegovini i Crne Gore. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Prema raspoloživim informacijama, potres se u Hrvatskoj osjetio na južnom obalnom području.

Potres kod Bileće zabilježen je od strane RIMETEO seizmografa. Zapis je priložen na vrhu, gdje se jasno vidi početak potresa u 16:58h i njegovo trajanje od 15-ak sekundi.
Iz Mljetskog kanala nema zapisa, jer je potres bio preslab da bi se zabilježio na tako veliku udaljenost.

Sličan sadržaj