Potres u zapadnoj Srbiji, nema podataka o većim štetama

430948.regional

Potres koji je potrajao tridesetak sekundi osjetio se u nedjelju navečer u većem dijelu Srbije, a epicentar je bio u zapadnom dijelu zemlje, na području općine Kosijerić.

Potres 5. stupnja Merkalijeve ljestvice te magnitude 4,6 jedinica po Richteru registriran u 21,47 sati, a epicentar je bio u selu Mrčići kod Kosjerića na dubini od oko pet kilometara, potvrdio je Republički seizmološki zavod Srbije.

Prema dosadašnjim izvješćima, nema većih oštećenja osim pukotina na starijim građevinama.

U razmjeni informacija na društvenim mrežama navodi se da štete ima na kućama u selima blizu epicentra, ali zasad nema službenih potvrda o ozbiljnijim oštećenjima.

U Republičkom seizmološkom zavodu kažu da su u potresima poput večerašnjeg moguća oštećenja na objektima poput rušenja dimnjaka, manjih pukotina na nosećim zidovima te oštećenja na krovu.

Potres se najviše osjetio u zapadnom dijelu Srbije, a osjetili su ga i pojedini Beograđani, Novosađani, mještani Lazarevca, Vrnjačke Banje, Šapca te još nekoliko gradova.

Na istom području između Kosjerića i Valjeva potres slabijeg intenzitete (2,7 jedinica Richtera) zabilježen je prije četiri dana.

Tekst: Dio preuzet od HINA-e
Grafika: EMSC-CSEM.org

Sličan sadržaj