Pregled vremena u svijetu: Snažne oluje u središnjem dijelu SAD-a, tajfun Phanfone udara na Japan (VIDEO)


Snažne oluje koje su u četvrtak pogodile Teksas i Missourij za sobom su ostavile popriličnu štetu. Obilna kiša, tuča i snažni vjetrovi lomili su stabla i rušili dijelove trgovačkih centara. Gotovo milijun ljudi je ostalo bez opskrbe električnom energijom. Nestanak struje zatvorio je Teksaško sveučilište u Arlingtonu.

Foto: Twitter Photo/@aimeelanter

Na Srednjem Zapadu za vikend se očekuje hladnije vrijeme, pa je moguće da neka područja uz kišu dobiju i mokar snijeg. Oborine će pratiti sjevernu i istočnu Minnesotu, sjeverni Wisconsin, te u dijelovima Michigana.

Dok uragan Simon i dalje prijeti Meksiku, u isto vrijeme tajfun Phanfone prijeti Japanu. Japan, uključujući i Tokio, na mjestu subotnje smrtonosne vulkanske erupcije, na putu su tajfuna. Ponegdje se očekuje da će pasti i do 200 litara kiše, praćeno jakim vjetrovima. Otok Osumi i grad Kyushu u neposrednoj blizini u najvećoj su opasnosti od snažnih vjetrova, koji bi mogli dosezati i brzinu do 160 km/h.

Snažna oluja pogodila je i Tursku. U snažnoj oluji koja je pogodila Sevastopolj snažan vjetar nosio je sve pred sobom. Dvojica muškaraca pokušali su zadržati šator, ali je vjetar toliko bio jak da je podigao šator i jednog muškarca podignuo u zrak i odbacio na betonske stepenice.

http://www.youtube.com/watch?v=1LINhMRPwRc

Sličan sadržaj