REDUKCIJA VODE NA ŠOLTI USRED TURISTIČKE SEZONE!

Usred turističke sezone na otoku Šolti već dva dana na snazi je povremena redukcija vode. Nažalost, i nakon protekle noći znatnijih poboljšanja nema jer se još uvijek nije stabilizirala situacija s opskrbom. Stoga je i danas od 15 do 20 sati uvedena redukcija vode za sva mjesta na tom otoku.

Iza 20 sati voda bi se postepeno trebala otvarati, a ukoliko se situacija ne stabilizira i sutra će se nastaviti s redukcijom vode. Odluka o tome donijet će se sutra ujutro, ovisno o situaciji.

Uzrok nedovoljne količine u sustavu posljedica je kvara na Bračkom vodovodu, odnosno magistralnom smjeru prema Šolti prije tri dana. Iako je kvar otklonjen u 24 sata, 22 litre vode u sekundi, koliko je uobičajena potrošnja i koliko se sada isporučuje Šoltanima, ne mogu stabilizirati sustav.

Tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije Split Grgo Peronja zamolio je potrošače za razumijevanje i disciplinirano trošenje vode. Apelira na otočane da smanje potrošnju vode kako bi se što prije uspostavila ravnoteža između moguće opskrbe i potrošnje, koja je, upozorava, iznad svih dosadašnjih prosjeka, te isključe navodnjavanje u vrtovima i vodu koriste samo za ono najneophodnije.

Tekst: HRT
Ilustracija: Sdu.ba

Sličan sadržaj