Riječani više ne trebaju prokuhavati vodu za piće

Pouring water into glass on blue background

Posljednje analize vode iz vodovodne mreže na širem riječkom području pokazuju da je isporučena voda zdravstveno ispravna, a zamućenost vode manja od najviših dozvoljenih vrijednosti, pa je sanitarna inspekcija odlučila ukinuti preventivne mjere prokuhavanja vode za piće, priopćilo je u četvrtak riječko Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija (VIK).

Preventivne mjere prokuhavanja vode za piće bile su preporučene 22. studenoga kada je, nakon obilnih kiša, povećana zamućenost vode, iako je ona bila mikrobiološki ispravna.

»Posljednji rezultati analiza uzetih uzoraka vode iz vodovodne mreže na širem riječkom području pokazuju da je isporučena voda zdravstveno ispravna, odnosno da su svi parametri, uključujući i mutnoću, ispod maksimalno dozvoljenih vrijednosti koncentracija određenih Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju i Pravilnikom o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju«, navode iz VIK-a.

Ističu kako je »slijedom navedenih istovjetnih rezultata ispitivanja«, koje je proveo Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije te interni ovlašteni laboratorij VIK-a, sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja donijela odluku o ukidanju preventivne mjere prokuhavanja vode za piće. piše Novi list.

Naslovna: Novi list

Sličan sadržaj