Snijeg i bura vratili zimu na jedan dan, mjestimice palo i 10-ak mm kiše | Snijeg pao mjestimice i u riječkom zaleđu

Tršće, Diana Zbasnik

Najavljena fronta sa sjevera Europe osjetno je snizila temperature, a gorju pa čak i najvišim predjelima riječkog zaleđa donijela i snijeg.

Zlobin, Stipsa Ri

Temperature su pale i za više od 10°C u odnosu na jučer, a snijeg koji još uvijek mjestimice pada ne stvara veće poteškoće u prometu.

Delnice, Antonio Pranjic

Osim u gorju snijega je jutros bilo i mjestimice u unutrašnjosti Hrvatske, pa je na mjerenju u 8 sati DHMZ u Bednji i Krapini izmjerio po jedan centimetar snijega. U gorju podataka nema budući je do pada temperature, a samim time i uvjeta za snijeg došlo iza 8 sati.

Zagreb

Isto vrijedi i za podatke o oborinama. Prema podatku DHMZ-a od 8 sati, samo je Rab dobio 3 mm, ostali u PGŽ osjetno manje kiše. Nakon 8 sati oborina je također bilo pa tek treba vidjeti koje su ukupne brojke od fronte.

Prema mreži Pljusak, Platak je do 14 sati dobio 10 mm kiše, Grobnik 13 mm, a kiša nije izostala ni u Rijeci, raspon je od 3 do 8 mm.

S frontom je stigla i bura koja ometa promet i u trenutku pisanja ovog teksta, zbog čega je DHMZ izdao upozorenje, koje će biti na snazi do srijede u 14 sati.

Fronta brzo odmiče na jugoistok, pa tako na Kvarneru ima već i povremenog pojavljivanja sunca. Odlično se to vidi na priloženoj satelitskoj snimci ispod.

Nakon fronte stižu lijepi dani i bit će sve toplije, ali još u srijedu i četvrtak očekuju se i hladna jutra, što otvara mogućnost pojave mraza.

Gumanac, Klana, Vladimira Taučer Markanović

Sličan sadržaj