Snijeg nošen burom na Kvarneru, padao i u Dalmaciji

Jučer smo u tjednoj prognozi najavili da za danas postoji mogućnost snijega na dijelu Kvarnera što se i ostvarilo. Snijeg nošen burom pada posebice na istočnom priobalju, a povremenih prolijetanja pahulja ima i u Rijeci, što potvrđuje i službeni podatak DHMZ-a od 11 sati, gdje je Rijeci u opisu vremena slab snijeg.

Crikvenica, Nenad Katnić

Još je konkretnije u Gorskom kotaru, Lici, unutrašnjosti zemlje, ali i u Dalmaciji gdje je Šibenik na mjerenju DHMZ-a u utorak u 7 sati imao izmjeren jedan centimetar snijega.
Od postaja u Gorskom kotaru, čiji su podaci dostupni, samo je u Pargu izmjereno 2 cm snijega.

Fužine, Denis Čulinović

Portal Neverin piše da najviše snijega ima u zapadnoj Slavoniji te u Lici. Prema jutrošnjim podacima DHMZ-a, u Otočcu je u 7 sati izmjereno 25 cm snijega, Plitvičkim jezerima 24 cm, a u Gospiću 16 cm. Na Zavižanu je izmjereno 18 cm.

Mala Kapela 6:40h. Foto: HAK
HAK


U Daruvaru ima 19 cm snijega, Sisku 12 cm, Vinkovcima 10 cm. Snijeg je prekrio gotovo sve predjele kontinentalne Hrvatske. U Zagrebu su jutros izmjerena 2 cm snijega.
Snijeg je padao i na Jadranu, osobito u podvelebitskom primorju te u dijelovima sjeverne Dalmacije. Spomenimo 2 cm u Senju i 1 cm u Šibeniku. Snježne pahulje, ali bez stvara snježnog pokrivača jučer su zabilježene i u Dubrovniku, navodi isti portal.

Snijeg je dekorativno zabijelio Šibenik 24.3.2020. Foto: Tomislav Belakušić
Šibenik, Tomislav Belakušić

Snijeg u Dubrovniku

Objavljuje Rijeka – Weather (RIMETEO)Ponedjeljak, 23. ožujka 2020.

Nove snježne oborine u gorju se tek očekuju, a snijega nošenog burom i dalje može biti na Kvarneru u utorak navečer te tijekom srijede.

Tjedna prognoza

https://rijeka.meteoadriatic.net/temperature-osjetno-pale-slab-snijeg-moguc-i-na-dijelu-kvarnera/?fbclid=IwAR2VTtC-1xk95ZXjUQa53fNUNqKbMMRFCuUvmJrzR_NQzPOICIZYOJGt0Fw

Sličan sadržaj