Tlo u Zagrebu i dalje podrhtava

Potresi od nedjelje do utorka u Zagrebu, gfz.hr

Zagreb se i večeras zatresao, ovaj put magnitudom od 3.2 po Richteru. Epicentar potresa prema EMSC-u bio je 5 km sjeveroistočno od Zagreba, upravo toliki je bio i hipocentar, na dubini od samo 5 km.

Oglasila se i seizmološka služba koja izvještava o dva potresa:
Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su u utorak navečer dva potresa na području grada Zagreba s epicentrima lociranim na području Markuševca.
Prvi, jači potres, magnitude 3.2 prema Richteru dogodio se u 20.53 sati, dok se drugi slabiji magnitude 2.2 prema Richteru dogodio dvije minute kasnije u 20.55 sati.
Intenzitet u epicentru jačeg potresa bio je IV stupnja, a slabijeg II-III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Jedan je to od niza potresa nakon što su u nedjelju ujutro se dogodila dva potresa magnitude 5.5 i 5 po Richteru, koji su počinili veliku materijalnu štetu, a zbog kojih je 15 godišnja djevojčica, za čiji su se život liječnici borili do ponedjeljka poslijepodne, nažalost podlegla teškim ozljedama.

Tlo u Zagrebu moglo bi se tresti i mjesec dana, a samo od prvog potresa u nedjelju do utorka u podne, seizmološka služba zabilježila je gotovo 70 potresa.

Sličan sadržaj