Snijeg u Gorskom kotaru i dalje pada, ima ga i na riječkom području

HAK

Snijeg koji pada cijeli dan u Gorskom kotaru, nastavio je padati i navečer te se može reći, prema javljanjima naših čitatelja da je snijeg mjestimice i obilan te ga ima i 30-ak cm.

Snijega nošenog burom bilo je tijekom utorka i na Kvarneru, ponegdje čak i uz tanji pokrivač, a s odmicanjem večeri snijeg je opet prisutan.

HAK:
Zbog snijega u Gorskom kotaru i Lici te olujne bure u priobalju trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u smjeru Dalmacije i Rijeke te obratno.Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoren je Paški most (DC106). Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice,
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga (DC8), brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) i na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).
Snijeg te mokri i skliski kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.
Ostale informacije saznajte na www.hak.hr.

Tijekom dana primili smo već broj fotografija s različitih lokacija.

Crikvenica, Monika Pađen
Delnice, Goran Frlan
Dramalj, Ana Jelić Martuslović
Hreljin, Boris Đumlin
Skrad, Marijan Skender
Zlobin, Filip Mataja

Povezana vijest

https://rijeka.meteoadriatic.net/snijeg-nosen-burom-na-kvarneru-padao-i-u-dalmaciji/

Najava promjene

https://rijeka.meteoadriatic.net/temperature-osjetno-pale-slab-snijeg-moguc-i-na-dijelu-kvarnera/

Sličan sadržaj