Snijeg pao i u Dalmatinskoj zagori, na Biokovu -6°C / U utorak ujutro mjestimice i do -5°C

Ivo Ravlić/Cropix
Ivo Ravlić/Cropix

Sa zimom ovog travnja definitivno nema šale. Nakon što je tijekom nedjelje snijeg padao u dijelovima Gorskog kotara i Like pa čak i na Učki, u noći na ponedjeljak padao je i na dalmatinskim planinama, a spustio se čak i do Dalmatinske zagore.

Kako izvještava HINA snijeg visine i do desetak centimetara pao je u ponedjeljak ujutro na području općine Zagvozd u Dalmatinskoj zagori gdje se zadržao i u prijepodnevnim satima pa ga je s prometnica čistila zimska služba.

Nakon hladnije nedjelje, prohladno vrijeme nastavilo se i tijekom ponedjeljka.

Na Kvarneru je raspon vremena trenutno od pretežno vedrog preko umjereno do pretežno oblačnog. Mjestimice ima slabih oborina. Vjetar je umjeren i jak, sjevernih smjerova.
Hladno je, pa tako Cernik i Senj mjere 9°C, slijede Baška, Čavle i Hreljin s 10°C, Kukuljanovo, Mali Lošinj, Novalja i Rab 11°C, Bakar i Opatija 12°C, Crikvenica, Krk, Malinska i Rijeka 13°C te Cres 14°C.

Pretežno i potpuno oblačno vrijeme je u Gorskom kotaru i Lici uz mjestimične slabe oborine.
Delnice i Otočac su najtopliji sa 6°C, slijedi Parg s 5°C, Gospić 4°C, Brinje 3°C, Mirkovica -2°C te Zavižan -5°C.

Na području Istre je umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Mjestimice ima slabih oborina. Vjetar je umjeren i jak, sjevernih smjerova.
Pazin mjeri 11°C, slijedi Labin s 12°C, Brijuni, Buzet, Novigrad, Poreč, Rabac, Rovinj i Umag 13°C te Pula 14°C.

Zbog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Slijedi prolazno razvedravanje, jer već tijekom utorka počinje nova PROMJENA vremena.
Njoj će prethoditi hladno jutro u utorak, gdje se po kotlinama Gorskog kotara i Like, ali i u unutrašnjosti Istre i zaleđu Kvarnera temperature mogu spustiti čak i do -5°C, a mjestimice je moguć i mraz. Naravno, sve ovisi kojim tempom će se odvijati razvedravanje.
Na obali također svježe, od 3 na sjevernom do 8°C na južnom Jadranu, dok će se u unutrašnjosti jutarnje temperature kretati od 0 do 2°C.

Ovome samo još dodatak da je po najnovijim prognostičkim materijalima od čevrtka do nedjelje vidljiva i prolazna stabilizacija, a zatim upravo na Praznik rada početak novog kišnog razdoblja.

Sličan sadržaj