Snijeg zatvorio prometnice u BiH


Zbog novih snježnih padalina zaustavljen je ili otežan promet na nekoliko putnih pravaca u zapadnom dijelu BiH, dok se u višim područjima prometuje otežano zbog ugaženog snijega, izvijestili su danas iz Bosanskohercegovačkog auto moto kluba (BiHAMK).

Na prometnici između Kupresa i Šipova zabranjen je promet za sve kategorije vozila, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase promet obustavljen na putnim pravcima između Bosanskog Petrovca i Oštrelja te Glamoča i Mliništa. Jak vjetar stvara nanose i dodatno otežava promet u zapadnom dijelu BiH.

Ugaženog snijega na cestama ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Teže se prometuje na putnim pravcima između Bugojna, Kupresa i Livna, te Bugojna i Novog Travnika, Tuzli i Bijeljine, Uskoplja i Rame, naveli su u izvještaju BiHAMK. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica. Na autoputu A1 promet se odvija po većinom mokrom kolovozu, ali bez izvanrednih ograničenja.

Na graničnim prijelazima pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, ali nema dužih zadržavanja. Na graničnome prijelazu između Brčkog i Gunje dopušten je dvosmjeran promet samo vozilima mase do 9 tona na mostu preko rijeke Save.

Izvor: HINA
Naslovna foto: FAH

Sličan sadržaj