Stiglo osvježenje, lokalno pala i obilnija kiša

radar nedjelja
Kako smo i najavili, promjena vremena stigla je u veći dio Hrvatske.

Subota je izraženija grmljavinska nevremena praćena tučom, prije svega donijela unutrašnjosti Istre. Prema večeri su se nestabilnosti premještale nad Kvarner i Gorski kotar, gdje je bilo i jačih grmljavinskih pljuskova.

Temperature zraka su se spustile još nekoliko stupnjeva u odnosu na prijepodne, pa je noć na nedjelju bila puno ugodnija za spavanje.

Nedjelja je u Pgž započela u znaku umjereno do pretežno oblačnog vremena. Još u ranim prijepodnevnim satim ponegdje je bilo malo sunca, ali se naoblaka brzo povećala.

Od sredine dana počele su i prve nestabilnosti u znaku pljuskova praćenih grmljavinom. Obilnije kiše bilo je posebno na području Crikvenice, gdje su vodene bujice tekle cestom i otežavale normalno odvijanje prometa.

Lokalno jačih grmljavinskih pljuskova bilo je i na području otoka Krka.

IMG_9050
Područje otoka Raba zahvatilo je snažno grmljavinsko nevrijeme, praćeno kišom, te snažnim vjetrom. Temperatura je u sat vremena pala sa 27 na 19°C.

Najviše kiše do sada je palo na Susku 43mm, u Omišlju na otoku Krku 26mm, najviše kiše u riječkom zaleđu zabilježila je postaja u Čavlima, 33mm. Najmanje kiše su dobili istočni dijelovi Rijeke, kao i dijelovi otoka Krka. Tu se prosječna količina kiše kreće od 3 do 9mm.

Do kraja dana će se i dalje zadržati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove. Nije isključeno da navečer i u noći lokalno bude jačeg grmljavinskog nevremena. Na moru su i dalje moguće nevere, što je upozorenje svima koji su na moru.

Foto: RIMETEO

Sličan sadržaj