U Bangladešu potonuo trajekt s 200 putnika

091130_bangladesh_ferry

Trajekt s najmanje 200 putnika potonuo je u četvrtak u oluji na rijeci u blizini glavnoga grada Bangladeša Dhake, a policija je izvijestila kako je dosad iz vode izvučeno devet tijela, no strahuje se da će broj smrtno stradalih biti puno veći.

“Raspolažemo kontradiktornim informacijama o broju putnika koji su se u trenutku potonuća trajekta nalazili na njemu. Pretpostavljamo da ih je bilo između 200 i 350”, rekao je visoki dužnosnik regionalne uprave Saiful Hasan, dodavši da je iz rijeke dosad izvučeno devet tijela.

Nesreća se dogodila pedesetak kilometara južno od Dhake, a među žrtvama je šestero žena i djece. Neki putnici s trajekta uspjeli su doplivati do obale unatoč snažnim strujama i visokim valovima. Trajekt je potonuo za samo nekoliko sekunda, rekao je jedan od putnika koji su se uspjeli spasiti plivanjem do obale.

Iz Dhake je u pomoć stradalom trajektu nakon tri sata poslan brod sa spasilačkim ekipama. Bangladeš ima neslavnu povijest trajektnih nesreća. U njima često, zbog prenakrcanosti brodova smrtno strada i više stotina putnika. (HINA)

Sličan sadržaj