U Gorskom kotaru i Lici palo malo snijega

Anticikloni unatoč, zbog dotoka vlažnog i nestabilnog zraka, osim sjeverozapada i sjevera Hrvatske, malo snijega stiglo je i u gorje u srijedu navečer te u noći na četvrtak.

Samo na tri postaje u Hrvatskoj u četvrtak ujutro izmjeren je snježni pokrivač, najviše na Sljemenu (3 cm), zatim u Pargu 2 cm te u Crnom Lugu 1 cm.

Bura koja je zapuhala u večernjim satima srijede kasno navečer je malo snijega donosila i do istočnog riječkog zaleđa te uz obalu.

Već do jutra se posve razvedrilo te prevladava pretežno sunčano vrijeme, ali je zbog vjetra osjet hladnoće izraženiji. Gledajući temperature u podne primjeti se zanimljivost da su Rab i Mali Lošinj hladniji od Rijeke. Tamo je izmjereno 6°C, a u Rijeci 8°C. U Pargu je izmjeren 1°C, čime se na kušnju stavlja pali snijeg, dok u Lici se mjeri većinomnegativna temperatura, ali tamo mjerljivog snijega na službenim postajama nema.

Ako izdrži do zalaska sunce, uslijedit će jako noćno ohlađivanje. Uz vladavinu anticiklone do kraja godine očekuju nas hladna jutra i svježi ili hladni dani, a u nedjelju će temperatura zbog južnih vjetrova malo porasti.

Vezane vijesti:
Snijeg pada u dijelu unutrašnjosti, navečer je moguć i u gorju

Prognoza vremena do kraja godine te izgledi za početak 2017.

ANALIZA: S početkom siječnja sve izglednija jaka promjena vremena

Sličan sadržaj