U Rijeci izmjerena najviša ovoljetna temperatura

Val vrućina koji je stigao u utorak već je prvog dana Rijeci donio trenutno najvišu ovogodišnju i ovoljetnu temperaturu. Prema službenom podatku s Kozale izmjereno je točno 37°C.

Vrlo vruće bilo je i u ostatku PGŽ. 35°C imali su Rab i Mali Lošinj, dok je čak i u Pargu bilo 32°C. Od Rijeke je bila toplija tek nekolicina hrvatskih postaja. U Kninu je izmjereno 40°C, Pazinu i Zemuniku 38°C, a na splitskom aerodromu i Daruvaru, isto kao i u Rijeci (37°C), samo uz koju decimalu više.

Tijekom srijede nastavilo se vruće i vrlo vruće, ali i sparnije vrijeme. Temperature možda i nisu jednako visoke kao u utorak, ali dojam vrućine povećava povišena relativna vlažnost zraka, zbog čega je i vidljivost smanjena.

Prema podatku od 14h, u Rijeci je izmjereno 35°C, Kukuljanovu 37°C, a vrlo blizu riječkog područja je i Gorski kotar gdje se temperatura kreće između 32 i 34°C. Na otocima je raspon od 33 do 36°C. Temperatura mora kreće se oko 26°C.

Vrućina se nastavlja i idućih dana, s time da će tijekom četvrtka i petka u gorju porasti i mogućnost pljuskova. Vrhunac topline očekuje se za vikend, a od utorka će temperatura pasti.

Foto: Denis Flego

Sličan sadržaj