U Rijeci u srijedu izmjereno 35°C | Slijedi još topliji četvrtak, ali i mogućnost pljuskova u gorju

Sukladno najavama, srijeda je bila pravi ljetni dan s temperaturom u Rijeci od 35°C. Preciznije izmjereno je točno 35.4°C, što je 1.3°C manje od aktualnog apsolutnog maksimuma za lipanj, koji je zabilježen 2003. godine.

Još je bliži rekordu bio Mali Lošinj s izmjerenih 34.9°C, 0.7°C od apsolutnog maksimuma za lipanj. Najtopliji u PGŽ bio je Rab s 36°C, a nešto svježije bilo je u Pargu, uz 28°C.

U ostatku Hrvatske živa u termometrima rasla je do 37°C, koliko je izmjereno redom na zadarskom aerodromu, Pločama, Splitu i Kninu, samo je bila razlika u decimalama.

Za četvrtak su u najavi još više temperature kao vrhunac topline u ovom naletu, tako da moguće da će doći i do obaranja temperaturnih rekorda za lipanj. No, u poslijepodnevnim i večernjim satima može biti i lokalnih pljuskova u gorju praćenih grmljavinom. Posebno to vrijedi za unutrašnjost zemlje, gdje može biti i jačih nevremena.

IstraMet

U petak će zapuhati bura. Osvježenje će se osjetiti u gorju, ali će na Jadranu, još biti osjet vrućine izražen, a na mnogim lokacijama i dodatno pojačan s feniranjem bure. S burom će rasti i rizik od požara, naročito od petka.

Sličan sadržaj