U Srbiji i Crnoj Gori pao i obilniji snijeg (FOTO)

Zapadna Srbija u subotu ujutro osvanula je pod snijegom, a u pojedinim područjima palo ga je više od 30 centimetara što je izazvalo poteškoće u prometu i opskrbi strujom.

Meteorolozi su najavljivali oborine i zahlađenje tijekom vikenda, ali se snijegu nitko nije nadao. Pogotovo jer je u dolini rijeke Lim u okolici Prijepolja padao i na područjima ispod 400 metara nadmorske visine.

Na prijevoju Jabuka prema granici s Crnom Gorom snježni pokrivač je viši od 30 centimetara, a promet po magistralnoj cesti u tom području je povremeno bio u prekidu zbog tegljača i autobusa koji su se zaglavili na nekoliko mjesta, sprečavajući prolaz ostalih vozila, javila je Radiotelevizija Srbije (HINA).

Obilan snijeg pao je mjestimice i u Crnoj Gori, posebno na predjelima višim od 1500 metara, a najviše ga je palo na Žabljaku, 29 cm.

Bosna i Hercegovina dobila je do 8 cm zabilježenog snježnog pokrivača i to na Bjelašnici i Čemernom.

Hrvatsku je obilniji snijeg zaobišao, ali nije bio ni najavljen niti moguć, jer je fronta tek s premještanjem na jugoistok povlačila dovoljno hladnog zraka za snježne oborine. Na Zavižanu je palo 5 cm, zabijelile su se Dinara i Biokovo.

Sa Slovenijom je priča po pitanju snijega još gora. Postaja Triglav Kredarica, iako je najviša od svih navedenih u ovom tekstu, nema zabilježen niti jedan centimetar snijega.

Visina snijega, 7.10. u 8 sati:
Hrvatska:
Zavižan 5

Crna Gora:
Žabljak 29
Pljevlja 8
Kolašin 6

Srbija:
Zlatibor 1
Sjenica 8
Kopaonik 19

BiH:
Bjelašnica 8
Čemerno 8
Kalinovik 5
Ivan Seldo 1

Slovenija – bez snijega

DLhhn-9_W0_AIsgy1 nova_varo_zoran_aponji ski_centar_blidinje

tara_blitz.rs abljak_rtgcg.me

Foto:

  1. Dejan Jakopović, zapadna Srbija
  2. Nova Varoš, Zoran Šaponjić
  3. Ski centar Blidinje web kamera
  4. Tara, blitz.rs
  5. Bijelo Polje, rtcg.me

Sličan sadržaj