Vjetroviti četvrtak: Poteškoće na autocestama A1, A2, A3 i A6, srušena stabla u Dalmaciji

Trogir, foto: Toni Ivković / Dalmacija News
Trogir, foto: Toni Ivković / Dalmacija News

Vjetrovito vrijeme u cijeloj zemlji zbog razlike u tlakovima između balkanske ciklone i grebena anticiklone zapadnije, nastavilo se i tijekom četvrtka.

U Međimurju su bilježeni udari vjetra do 80 km/h, a pomalo neobične vijesti dolaze iz HAK-a:
Zbog jakog vjetra autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec otvorena je samo za osobna vozila.

Na A1 do pred malo bio je zatvoren Maslenički most, ali prema posljednjem izvješću vjetar se smirio i cesta je otvorena.

Jak vjetar usporava promet na autocestama: A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, A1 između čvorova Gospić i Skradin te Šestanovac i Vrgorac i A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Novska.

U prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split. Otkazana je međunarodna linija Bari-Dubrovnik.

Na Kvarneru, vjetra ima nekako najmanje i prometuje se bez poteškoća. Zato je u Dalmaciji vrlo vjetrovito, a jutros su vatrogasci imali i pune ruke posla zbog srušenih stabala na makarskom i splitskom području, gdje je puhala tramontana. U Trogiru je na automobil u vožnji palo stabla, nije bilo posljedica osim materijalne štete.

Prema posljednjim informacijama, na otvorenom moru južne Dalmacije sjeverozapadnjak puše stalnom brzinom i do 40 čvorova.

S popunjavanjem ciklone i vjetar će slabiti, ali se nestabilno vrijeme očekuje do početka novog tjedna.

Sličan sadržaj