Voda i hlad kao spas od vrućine? U Sjevernoj Koreji ne misle tako!


Na Korejskom poluotoku, tri najtoplija dana u godini nazivaju se ‘sambok’. Sambok korejski poluotok posjeti najčešće negdje u sredini srpnja i to je vrijeme kada Korejci na razne načine pokušavaju povratiti energiju u svoja iscrpljena tijela putem hrane, a na meniju nisu samo piletina i zečetina koji su među najpopularnjiom hranom za povraćanje energije u Koreji.

Kako u Južnoj, tako i u Sjevernoj Koreji osim popularne samgyetang juhe spravljene od piletine i ginsenga, u zadnje vrijeme popularni su specijaliteti spravljeni od ‘čovjekovog najboljeg prijatelja’.
2013. godine, Centralna korejska novinska agencija objavila je članak pod nazivom ‘Tri najvruća dana u ljetu i hrana za revitalizaciju u Sjevernoj Koreji, a među ponuđenom hranom našlo se i hrane spravljene od pasjeg mesa.

Tako je 2005. godine u jednom članku preporučano konzumiranje pasje juhe koja podiže imunitet i spašava od vrućine, a osim što ju možete pojesti, preporučaju i umakanje nogu u istu.

Unatoč tome, najpopluranija hrana za revitaliziranje je i dalje pileća juha, ali različite regije imaju različite običaje.
Konzumiranje pasjeg mesa u Sj. Koreji sve je popularnije pa tako diljem Pyongaynga niču restorani koji poslužju pasju juhu.

Izvor: dnevnik.hr
Naslovna foto: Thinkstock/ Guliver

Sličan sadržaj